Må din vej gå dig i møde!
    Og må vinden være din ven!
    Og må solen varme din kind!
    Og må regnen vande mildt din jord!
    Indtil vi ses igen,
    må Gud holde,
    holde dig i sin hånd!
                (Irsk/keltisk velsignelse)
 
 
Pilgrimsdag 2014
Den 1. nov. mødtes godt 50 pilgrimme i Nr. Uttrup Kirke. Flest fra Aalborgområdet og Nordjylland, men også fra Fyn og Viborg kom der venner til.
 
Aalborg Stifts præst for åndeligt søgende, Benedicte Tønsberg, holdt morgenandagten og bød bl.a. op til dans.
 
Dansen gik til sang med denne bøn som tekst:
 
"Jeg er stået op endnu engang i den tro, det er din gode vilje,
hør, jeg beder om lidt sol og sang, li'som himlens fugl og markens lilje.
- Herre, jeg håber på dig!"
 
Formiddagen bød på foredrag/fortælling af Annedorthe Ries, som øste ud af sine oplevelser og dyrekøbte erfaringer før under og efter en camino-vandring, som forandrede mange ting i hendes liv.
 
Gunhild Grarup viste billeder og fortalte om nogle af de gode pilgrimsoplevelser siden de første arrangerede vandringer fandt sted i Nordjylland i 2004.
 
Så nåede vi til dens stiftende generalforsamling. I løbet af halvanden time lykkedes det for Sten Erik Løvgreen at føre os sikkert gennem alle de nødvendige formalia, så der blev diskuteret vedtægter og nået et resultat, valgt bestyrelsesmedlemmer mm. Nordjysk Pilgrimsforening var en kendsgerning.
 
Efter generalforsamlingen vendte man blikket mod fremtiden, idet Benedicte Tønsberg fortalte om sit arbejde, Tommy Jensen om Hærvejen i Nordjylland og Lars Jensen om Den danske Klosterrute i Nordjylland.
 
Dagen sluttede med en keltisk inspireret aftenandagt:
 
"Opstandne Kristus,
når lamperne skinner i aftenens skumring,
lad din Ånd lyse i vore hjerter;
tænd i os en gnist af din kærlighed."
 
 
 
Bag pilgrimsdagen og generalforsamlingen stod en arbejdsgruppe bestående af: Benedicte Tønsberg, Ernst Hansen, Gunhild Grarup, Hanna Hansen, Karen-Marie Holst Jannerup, Lars Møller Jensen, Lillian Eriksen, Lone Christensen, Nina Kjær Jensen, Peter Grarup, Sten Erik Løvgren, Tommy Jensen.
 
 
  
 
Annedorthe Ries
Vi kan ikke gengive Annedorthe Ries´ medrivende fortælling, men vi kan meget anbefale, at du læser hendes bog om oplevelserne på Caminoen, og hvad der kom ud af vandringen: Annedorthe Ries, Pilgrim (Forlaget Borgen, kr. 212,-, som e-bog 129.-).
 
Annedorthes erfaring er, at det ikke drejer sig om at tage på en enkelt pilgrimsfærd og så komme hjem og fortsætte, som om intet var hændt. Det handler heller ikke om at knokle gennem året, mens man drømmer om den næste pilgrimsvandring.

”Det handler om at være pilgrim hver eneste dag,” forklarer Annedorte Ries.
 
 
 
 
Må din vej gå dig i møde,
og må vinden være din ven.
Og må solen varme din kind.
Og må regnen vande mildt din jord.
Indtil vi ses igen:
Må Gud holde, holde dig i sin hånd!
              (Irsk velsignelsessang)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  facebook